Loading color scheme

Ποιοι είμαστε

Είμαστε η Μαρία και ο Ηλίας , παιδιά της φύσης, αλλά και γονείς δυο μικρών ζουζουνιών. γεωπόνοι και οι δύο, γοητευόμασταν με το μεγαλείο της ελληνικής χλωρίδας και αναζητούσαμε τρόπους να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά της σχεδόν από πάντα. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα και δοκιμές, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τους καρπούς της γης μας με σεβασμό προς το περιβάλλον και τα δέντρα μας και να προσφέρουμε στην οικογένειά μας, αλλά και στους ανθρώπους γύρω μας αγνά προϊόντα με αυθεντική γεύση που χαρίζουν ενέργεια και υγεία κάθε μέρα.

Οι ρίζες μας

Πριν από σχεδόν 100 χρόνια, οι πρόγονοί μας εγκαταστάθηκαν στο χωριό μας το Λατόμι. Εκεί, στις γόνιμες πεδιάδες του Κιλκίς, μετά από λίγο καιρό ξεκίνησαν να καλλιεργούν με πολλή φροντίδα τις πρώτες μας αμυγδαλιές και χωρίς να το ξέρουν, μαζί με αυτές, φρόντισαν και για το μέλλον μας.

Ο κορμός μας

Όσο τα χρόνια περνούσαν και οι γενιές άλλαζαν, ανανεωνόντουσαν και πλήθαιναν και τα δέντρα μας. Ανάμεσα σε αυτά τα δέντρα, παίξαμε, τρέξαμε, μάθαμε να αναγνωρίζουμε τις εποχές, ερωτευτήκαμε, μεγαλώσαμε και εκτιμήσαμε την αξία των καρπών. Μέσα από μαμαδίστικες συνταγές και γεμάτα τραπέζια, γευτήκαμε τη γενναιοδωρία της φύσης και τη νοστιμιά του να μοιράζεσαι.

Τα κλαδιά μας

Εμείς, ως τρίτη γενιά περήφανων καλλιεργητών, θελήσαμε όχι μόνο να συνεχίσουμε όσα διδαχτήκαμε με αγάπη από τους γονείς μας, αλλά και να πειραματιστούμε χαράζοντας μια νέα δική μας διαδρομή. Ως γεωπόνοι, είχαμε τη γνώση και τα εφόδια, να καλλιεργήσουμε τα δέντρα μας εφαρμόζοντας πιο φιλικές πρακτικές προς το περιβάλλον και λειτουργώντας με βιώσιμο τρόπο.

Τα άνθη μας

Το 2015, γίναμε γονείς και αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία, μας έφερε ακόμα πιο κοντά με τη φύση. Στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε την αλλεργία των μικρών μας στις πρωτεΐνες γάλακτος, στραφήκαμε στην αναζήτησή τροφών χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και ζωικά παράγωγα. Μέσα λοιπόν από αυτή την προσωπική ανάγκη και αναζήτηση, συνειδητοποιήσαμε πως δεν είμαστε οι μόνοι που ψάχνουμε αγνές εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής.

Οι καρποί μας

Το 2020, ύστερα από ενδελεχή έρευνα και δοκιμές, παράξαμε τα δικά μας Βούτυρα Αμυγδάλου με βασική πρώτη ύλη τους καρπούς των δέντρων μας. Ωστόσο, δεν σταματήσαμε εκεί. Το πάθος μας και η περιέργειά μας να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, μας οδήγησε να συνεργαστούμε με επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και να παράξουμε Βούτυρα Αμυγδάλου σε μοναδικούς συνδυασμούς με άλλους ξηρούς καρπούς όπως το φιστίκι και το φουντούκι.

Από τότε, κάθε Σεπτέμβρη συγκομίζουμε τα αμύγδαλα, διαχωρίζουμε το κέλυφος από τον καρπό στον ιδιόκτητο σπαστήρα μας, επιλέγουμε την καλύτερη πρώτη ύλη και την αποθηκεύουμε μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να παράξουμε τα βελούδινα Βούτυρά μας. Υπέρμαχοι της ισορροπημένης υγιεινής ζωής, εξελίσσουμε την υπερτροφή που μας προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη, συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην προστασία του πλανήτη και προσφέρουμε κουταλιές γεμάτες ΦΥΣΗ!